
Sprekers Studiedag

Anneke Baeten
Anneke is Master in communicatiewetenschappen en studeerde aan KU Leuven in 2020 af in "Big data & Analytics in business en management".
Ze is een ervaren manager en expert in HR en data, zowel in de publieke als private sector (RVA, Mondelez, International Labour Organisation, SD Worx, ...).
Ze schreef voor het ISSA (International Social Security Association) de guidelines uit voor HRM.
​
Track Abilities vroeg Anneke Baeten omwille van haar interessante profiel: kennis en ervaring in HRM en gebruik van (big) data.
We verwachten van haar dat ze de deelnemers visionair kan inspireren in de "why" van data voor HR.

Egle Fedaraviciute
Egle studeerde Toegepaste Wetenschappen aan de Universiteit van Taunas (Litouwen).
Ze is een zeer ervaren specialist in data en business intelligence. Ze ontwikkelde geavanceerde BI-oplossingen, zoals dashboards en datamodellen om organisaties te helpen waarde te halen uit hun data. Ze deed uitgebreide ervaring op bij toonaangevende organisaties zoals Johnson & Johnson en Reuters. Momenteel is ze actief als Senior BI-consultant bij The Data Forest.
​
Track Abilities werkte de afgelopen maanden intensief samen met Egle in kader van het ontwikkelen van het Proof of Concept van de DataTrack-applicatie.
We verwachten van haar dat ze de deelnemers in eenvoudige taal het "how" en "what" van de DataTrack applicatie kan toelichten.

Hilde De Raedt
Hilde studeerde Communicatiemanagement en volgde verschillende opleidingen in coaching voor individu en groep.
Ze werkte als senior coach en manager voor Randstad en als HR adviseur voor Zorgbedrijf Antwerpen vooraleer ze als Senior HR Business Partner begon bij de CM Vlaanderen.
​
Track Abilities heeft sinds verschillende jaren een waardevol partnerschap opgebouwd met de Christelijke Mutualiteit en vond in Hilde een grote believer om samen te werken om langdurig zieken te laten re-integreren.
We verwachten van Hilde dat ze deelnemers aan de workshop kan inspireren met echte verhalen, succesverhalen maar ook verhalen die minder goed aflopen. Op die manier kunnen we de sleutels vinden voor succes in re-integratie.

Arnela Dobric
Arnela studeerde Marketing & Communicatie.
Ze groeide door in verschillende bedrijven in de energiesector en klantendienstomgeving. Ze werkt zo voor de Nederlandse Energie Maatschappij, Stedin en Telenet. Momenteel is ze Operational Manager voor De Stroomlijn (Antwerpen & Mechelen).
​
Track Abilities heeft een warme samenwerking met De Stroomlijn sinds verschillende jaren. De sterke tandem tussen Arnela en track-coach Sandra Van Reeth zijn onderdeel van het succes.
We verwachten van Arnela dat ze in de workshop kan toelichten hoe het (samen)werken aan gespreksvoering en leiderschap een impact heeft op enerzijds het (mentale) welzijn van medewerkers en teamleaders en anderzijds het ziekteverzuim.

Sandra Van Reeth
Sandra studeerde Communicatiebeheer, ze is psychologe en behaalde recent haar master in Levenslooppsychologie. Ze bekwaamde zich verder tot preventie-adviseur (niv. III), ICF-coach & stress en burnout-coach. Ze werkte als kantoordirecteur voor SD Worx in Oost-Antwerpen en als HR Manager voor Maxi Zoo Belgium. Momenteel is Sandra zaakvoerder van Quest for Life en werkt ze als trainer-coach voor Track Abilities.
​
Track Abilities vroeg Sandra om een workshop te begeleiden samen met Arnela Dobric van De Stroomlijn. Ze werken nu al enige tijd samen en dat loopt heel erg goed.
We verwachten van Sandra dat ze de deelnemers aan de workshop wat know-how en inzichten kan bijbrengen over de aanpak, implementatie, borging in kader van gespreksvoering door leidinggevenden. Het luik leiderschap zal daarbij niet ontbreken.

Niels Goyens
Niels is ergotherapeut en ergonoom. Hij werkte voor het MS- en Revalidatiecentrum te Overpelt, gaf les aan de Thomas More Hogeschool te Geel en werkte als Paramedisch medewerker bij de Christelijke Mutualiteit.
Zijn expertisedomeinen liggen in ergonomie, preventie en re-integratie op strategisch-beleidsniveau enerzijds en individueel niveau anderzijds. Niels is momenteel zaakvoerder van Track Abilities, dat hij in 2021 oprichtte.
​
Track Abilities zette in samenwerking met The Data Forest en Provincie Limburg een project (DataTrack) op om data ziekteverzuim beter te visualiseren en actiegerichter te kunnen gebruiken.
We verwachten van Niels dat hij de deelnemers een bevlogen en gepassioneerde uitleg zal geven over de resultaten van het DataTrack-project. Daarnaast willen we dat Niels de deelnemers inspireert met enkele do's en don'ts in kader van het opzetten van een aanwezigheidsbeleid in jullie organisatie.

Rik Loenders
Rik is ergotherapeut, ergonoom en studeerde Gezondheidswetenschappen aan Universiteit van Maastricht. Hij werkte voor PK Broeders Alexianen in Tienen en daarna voor de Christelijke Mutualiteit als Paramedisch Medewerker.
Zijn expertisedomein situeert zich in methodiekontwikkeling en onderzoek in kader van preventie en re-integratie bij ziekte enerzijds en praktijkervaring in organisaties anderzijds.
Rik is oprichter van Track Abilities sinds 2021.
​
Track Abilities wil steeds "top-notch" zijn. Daarom zetten we voortdurend in op het verbreden en delen van onze kennis. Dat doen we jaarlijks bijvoorbeeld door onze gratis lunchwebinars.
We verwachten van hem dat hij de studiedag zal inleiden en afsluiten op zo een manier dat de deelnemers aan het einde naar huis kunnen met heel wat energie en lessons learned. In de workshop die hij samen met Hilde De Raedt zal begeleiden, verwachten we dat hij zijn expertise op vlak van het voorkomen (of verkorten) van uitval kan delen.

Alexander Maes
Alexander behaalde zijn Master in de Rechten aan de Rechtsfaculteit van KU Leuven. Hij werkte daarna als mandaatassistent, post-doctoraal onderzoeker, gastprofessor en heden als praktijkassistent aan UHasselt. Alexander combineert dit met zijn job als advocaat aan de balie in Brussel met als specialisatie Arbeidsrecht.
Daarnaast is hij actief als beleidsadviseur arbeidsrecht voor een kabinet in de federale regering.
​
Track Abilities vroeg Alexander om een keynote te geven om verschillende redenen. Hij kan vanuit zijn juridische achtergrond de wetgeving met betrekking tot het verplicht collectief re-integratiebeleid toelichten. Bovendien had hij een actieve rol bij de meest recente federale regeringsonderhandelingen, in het bijzonder met betrekking tot het terug-naar-werk beleid. Alexander Maes spreekt op de studiedag uit eigen naam.
We verwachten van hem dat hij de deelnemers een helder zicht kan geven over de juridsiche verplichtingen (en sancties) in het kader van het collectief re-integratiebeleid. Anderzijds willen we perspectief krijgen op welke richting de overheid aanwijst met betrekking tot wat bedrijven moeten ondernemen in kader van ziekte van medewerkers.