top of page

Van "rekruteren" naar "inkruteren"

Bijgewerkt op: 16 feb. 2022

Het creëren van een nieuwe, onbestaande term als “inkruteren” is misschien gemakkelijk om de aandacht te trekken. Toch ben je geprikkeld. Inhoudelijk kun je je er wel iets bij voorstellen, vind je niet?

Vaak steken organisaties heel wat tijd en middelen in werving en selectie van nieuwe medewerkers, al dan niet via interimkantoren. Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt het echter steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden.


Waar gaat de term "war on talent" over? Zou het niet "love your talent" moeten zijn? De meeste organisaties kunnen rekenen op medewerkers waar ze op kunnen bouwen. Het is een kwestie van dat personeel gezond aan boord te houden. En net daar knelt het schoentje... verhoogde werkdruk en de onbeschikbaarheid van nieuwe collega's in een team doet meer en meer mensen uitgeblust uitvallen.


Het is uitermate zinvol om meer te investeren in je eigen medewerkers. Inkruteren dus! En je wacht beter niet tot iemand is uitgevallen van het werk om daarmee te beginnen! Wil je meer weten over hoe wij "inkruteren"? Stuur ons een berichtje.


10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page